Έκκληση προς τους εργαζόμενους της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας. 

Στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΕΣΕΕ ο κ. Δένδιας παρακάλεσε,όπως είπε, τους εργαζόμενους να μην κάνουν οτιδήποτε καθώς θα δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στην επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα φέτος που ο τουρισμός πηγαίνει καλά. 

Όσον αφορά στα θέματα της συνάντησης με την ΕΣΕΕ, αυτή επικεντρώθηκε στα προβλήματα ρευστότητας, με την αξιοποίηση των υπαρχόντων τραπεζικών εργαλείων ή με τη δημιουργία νέων υβριδικών προγραμμάτων, τόσο για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, όσο και για την επιβίωση των υπαρχουσών. 

Όπως είπε ο κ. Δένδιας η πρώτη αυτή συνάντηση με το προεδρείο της ΕΣΕΕ είναι η αρχή μιας συνεργασίας «για τα πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο στην Ελλάδα» και σημείωσε ότι ο στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να μεταφερθεί ρευστότητα και, μέσω του ΕΣΠΑ, στη μαχόμενη για την επιβίωσή της επιχείρηση, όπως είπε. Τονίζοντας, παράλληλα, ότι «πρέπει να προσπαθήσουμε να διασώσουμε τις επιχειρήσεις. Αυτός είναι ο δρόμος για να εμποδίσουμε την αύξηση της ανεργίας και να τη μειώσουμε». 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης τόνισε ότι θα πρέπει να στηριχθεί η βιώσιμη μικρομεσαία επιχείρηση  και επανέφερε την πρόταση να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας.