current views are: 1

2 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση12:15

Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψω σε λαϊκιστές να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα της προόδου

Mήνυμα για το θέμα της ΔΕΗ έστειλε  ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από το Στρασβούργο.

Δημοσίευση 12:15’
αρθρο-newpost

Mήνυμα για το θέμα της ΔΕΗ έστειλε  ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από το Στρασβούργο.

Mήνυμα για το θέμα της ΔΕΗ έστειλε  ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από το Στρασβούργο.

Απαντώντας, σε συνέντευξη Τύπου, στην κριτική ότι η κυβέρνηση της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστών ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα απάντησε πως αυτό είναι «ένα κακόγουστο αστείο».

«Στην Ελλάδα προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις που έχουν γίνει παντού αλλού στον κόσμο και παντού αλλού απέδωσαν», τόνισε ενώ έφερε για παράδειγμα την περίπτωση του ΟΤΕ λέγοντας πως από τον καιρό που αποκρατικοποιήθηκε οι Έλληνες απέκτησαν εύκολη πρόσβαση στο τηλέφωνο σε χαμηλότερες τιμές.

Ειδικά για το θέμα της μικρής ΔΕΗ είπε ότι θα έρθει στη Βουλή για συζήτηση και έστειλε σαφές μήνυμα:

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω σε φανατικούς λαικιστές και δημιουργούς εντυπώσεων ψεύτικων στον ελληνικό λαό να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα για πρόοδο. Το δικαίωμα της προόδου περνάει και μεσα από τις αποκρατικοποιήσεις. Το κράτος που έπαιζε τον επενδυτή και κατέστρεφε την οικονομία έχει πια πεθάνει και δεν πρόκειται αυτού του είδους τη ζωή που είναι σε βάρος του ελληνικού λαού, τη ζωή δηλαδή των συνδικαλιστών που διοικούσαν κρατικές αποτυχημένες επιχειρήσεις, να το αφήσουμε  να συνεχιστεί».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει κατά την ομιλία του του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον απολογισμό της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ ότι «το ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι ζωντανό. Προχωράει άνισα, αλλά προχωράει».

Για την Ελλάδα είπε ο κ. Σαμαράς:

«Πριν δύο χρόνια, λίγοι ήταν εκείνοι οι οποίοι θα πίστευαν ότι απόψε θα βρισκόμασταν εδώ. Κάποιοι προεξοφλούσαν και την αναγκαστική έξοδο της χώρα μας από την ευρωζώνη. Την ίδια εποχή πολλοί θεωρούσαν ότι και η ίδια η Ευρωζώνη δεν θα τα καταφέρει. Κάποιοι στοιχημάτιζαν στη διάλυσή της. Πριν έξι μήνες μόλις, κάποιοι προεξοφλούσαν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ασκήσει την επόμενη εξάμηνη Προεδρία της. Τους διαψεύσαμε όλους! Όχι ως πρόσωπα, ούτε ως κόμματα. 

Τους διαψεύσαμε ως Ελλάδα, όταν πετύχαμε τη δημοσιονομική εξυγίανση σταθεροποιήσαμε τη θέση της χώρας στο ευρώ, εφαρμόσαμε μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί παντού στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, βγήκαμε, όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ήδη στις αγορές και τώρα βγαίνουμε, επιτέλους, από τη μακροχρόνια ύφεση. 

Τους διαψεύδουμε, όμως, και ως Ευρώπη, γιατί είδαμε τι πάει στραβά στην Ευρώπη και το βελτιώνουμε. Και τώρα πια κανείς δεν μιλάει ούτε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ούτε για την κρίση της ίδιας της Ευρωζώνης». 

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε συγχαρητήρια στον Μάρτιν Σούλτς για την επανεκλογή του στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να πάρει ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ τη θέση του προέδρου της νέας Κομισιόν.


σχετικα αρθρα