current views are: 2

2 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση14:01

Κυβερνητικό σχέδιο «εξουδετέρωσης» των συνδικαλιστών της ΔΕΗ

Σε πλήρη ενεργοποίηση βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης να εξουδετερώσει επικοινωνιακά και πολιτικά τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Δημοσίευση 14:01’
αρθρο-newpost

Σε πλήρη ενεργοποίηση βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης να εξουδετερώσει επικοινωνιακά και πολιτικά τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Σε πλήρη ενεργοποίηση βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης να εξουδετερώσει επικοινωνιακά και πολιτικά τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους «λαϊκιστές», όπως τους χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Στρασβούργο, που δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις μόλις ξεκίνησε.

Η δικομματική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιδείξει «πολιτικό τσαμπουκά» έναντι των συνδικαλιστών, παλαιών πασόκων, που «υιοθετήθηκαν» πολιτικά από το ΣΥΡΙΖΑ και τις τελευταίες ώρες εξετάστηκε για πρώτη φορά με ένταση το σενάριο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών.

Μόλις ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε ότι την ώρα που αυτός θα μιλούσε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την, επιτυχημένη κατά γενική ομολογία, ελληνική προεδρία της Ε.Ε., ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν στο Αμύνταιο της Φλώρινας κοντά στους απεργούς ο κύβος ερρίφθη…

Εάν δεν υποχωρήσουν οι συνδικαλιστές η πολιτική επιστράτευση -«επίταξη προσωπικών υπηρεσιών» για την ακρίβεια- είναι μονόδρομος και είναι ζήτημα ωρών να κινηθεί η σχετική διαδικασία.

Παράλληλα η κυβέρνηση θα αναδείξει «σκοτεινές» υποθέσεις που αφορούν συνδικαλιστές και διαχείριση μεγάλων χρηματικών ποσών για να τους εκθέσουν με δεδομένο ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι απαξιωμένο στην ελληνική κοινωνία.

Έτσι, θα βγουν από τα συρτάρια πορίσματα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που αφορούν συνδικαλιστές της ΔΕΗ που πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις.

Τέλος, η κυβέρνηση εξέδωσε και άτυπη ενημέρωση για το «φλέγον» θέμα της «μικρής ΔΕΗ», στην οποία εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ…


σχετικα αρθρα