Την τοποθέτηση του Γιώργου Βενιέρη στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων ενέκρινε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπέρ ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, «παρών» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, ενώ καταψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Γιώργος Βενιέρης αναλαμβάνει το τιμόνι της εθνικής εποπτικής Επιτροπής, για τον ελεγκτικό και λογιστικό τομέα, διαδεχόμενος τον Απόστολο Ρεφενέ, η θητεία του οποίου έληξε εν μέσω καταγγελιών για αθέμιτες συναλλαγές.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΛΤΕ πρέπει να διαχειριστεί τις σχέσεις της Επιτροπής με το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, με το οποίο συνεργάζεται κατόπιν σύμβασης.

Το συγκεκριμένο ζήτημα τονίστηκε από τη Νάντια Βάλαβάνη και τον Απόστολο Κακλαμάνη, με τον κ. Βενιέρη να σημειώνει πως υπάρχει ζήτημα υποστελέχωσης της ΕΛΤΕ που λειτουργεί με δέκα αποσπασμένους υπαλλήλους.

«Πρέπει να βρεθούν και άλλοι τρόποι διενέργειας των ελέγχων μας, όπως π.χ. δίνοντας τη δυνατότητα αυτή σε συνταξιούχους επιθεωρητές» σημείωσε.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος καταψήφισε τον διορισμό του κ. Βενιέρη, διακρίνοντας σχέση ανάμεσα στον νέο πρόεδρο της ΕΛΤΕ και τον απερχόμενο, καθώς επί ημερών Ρεφενέ ο κ. Βενιέρης είχε διοριστεί (με απόφαση του πρώτου) πρόεδρος στο Συμβούλιο Ποιοτικού Ελέγχου.

«Με τον κ. Ρεφενέ, δεν έχω καμία σχέση» απάντησε.

Το βιογραφικό του Γιώργου Βενιέρη

Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΑΣΟΕΕ), ο νέος διοικητής της ΕΛΤΕ έχει προϋπηρεσία ως σύμβουλος και στον ιδιωτικό τομέα.

Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει μεταξύ άλλων, πρύτανης επί εξαετία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ, πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, Ελεγκτής Ισολογισμού της Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος της Επιτροπής Λογιστικών Βιβλίων του υπουργείου Οικονομικών κ.ά.

TAGS