current views are: 2

2 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση17:13

Η απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τη «μικρή ΔΕΗ»

Σε πολύ σκληρό ύφος από τη ΝΔ δίνουν απαντήσεις στον κ. Τσίπρα για τη «μικρή ΔΕΗ».

Δημοσίευση 17:13’
αρθρο-newpost

Σε πολύ σκληρό ύφος από τη ΝΔ δίνουν απαντήσεις στον κ. Τσίπρα για τη «μικρή ΔΕΗ».

Σε πολύ σκληρό ύφος από τη ΝΔ δίνουν απαντήσεις στον κ. Τσίπρα, που όπως λένε μαζί με την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», τον κ. Καμμένο  και υπόδικους για βαρύτατα κακουργήματα συνδικαλιστές,  κήρυξαν ανένδοτο αγώνα κατά της δημιουργίας της «μικρής ΔΕΗ». 

«Απαντήσεις στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Φωτόπουλου», είναι ο τίτλος non paper της ΝΔ, όπου καταρχήν διευκρινίζεται ότι:   

-«Μικρή ΔΕΗ»: μια νέα ανταγωνιστική εταιρεία, που δημιουργείται  με το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ και της πελατειακής της βάσης. 

-Το μοντέλο της «Μικρής ΔΕΗ» αποτελεί υποχρέωση της χώρας, στην Κομισιόν
Από την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», η ίδια η ΔΕΗ έχει τα μεγαλύτερα οφέλη, καθώς τα έσοδα από την αποκρατικοποίηση πάνε στην ίδια την επιχείρηση. 

-Με το μοντέλο αυτό διασφαλίζονται απολύτως οι θέσεις εργασίας – υποχρεούται ο επενδυτής να διατηρήσει για τουλάχιστον 5 χρόνια τις θέσεις εργασίας.  Ενώ η νέα εταιρεία έχει τις ίδιες υποχρεώσεις για εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
-Στο νομοσχέδιο θα εισαχθεί πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού από τις τοπικές κοινωνίες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 

-Δημιουργείται πραγματικός και βιώσιμος ανταγωνισμός προς όφελος του τελικού καταναλωτή, όπως ακριβώς συνέβη με τον  ΟΤΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η ΔΕΗ θα κρατήσει το «κακό κομμάτι» ενώ η «καλή ΔΕΗ» θα αποκρατικοποιηθεί:

-Η «μικρή ΔΕΗ» περιλαμβάνει και «καλές» και «κακές» μονάδεςκαι έχει σαφείς υποχρεώσεις για νέες επενδύσεις.

-Η νέα εταιρεία θα πάρει και μικρούς και μεγάλους πελάτες, και καλοπληρωτές και κακοπληρωτές, ακριβώς ότι έχει και η ΔΕΗ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι τα δίκτυα της ΔΕΗ θα περάσουν σε ιδιώτες:

-Τα δίκτυα παραμένουν στον έλεγχο του κράτους. Επίσης τα «δίκτυα πόλεως», δεν αποκρατικοποιούνται με τη «Μικρή ΔΕΗ», καθώς ανήκουν σε άλλη ξεχωριστή εταιρεία, τον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος και δεν αποκρατικοποιείται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι οι ιδιώτες θα αυξήσουν τις τιμές του ρεύματος και θα καταργηθεί το Κοινωνικό Τιμολόγιο (Προφανές Ψέμα ή επιπόλαια άγνοια):

-Ο έλεγχος των τιμών θα συνεχίσει από την (ΡΑΕ)Ανεξ. Ρυθμ. Αρχή Ενέργειας. 

Σχετικά με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: δεν αποτελεί εργαλείο της ΔΕΗ, αλλά  επιβάλλεται σε κάθε προμηθευτή ενέργειας και στη ΔΕΗ από την Πολιτεία 


σχετικα αρθρα