Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Άδειασμα στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη  που μιλούν με επικριτικά λόγια για την πορεία της παράταξης επί ηγεσίας Ευάγγελου Βενιζέλου με αιχμή πρωτίστως στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έκανε η Χαριλάου Τρικούπη. 

Στο ΠΑΣΟΚ διαπιστώνουν πως σχεδόν σε καθημερινή βάση σημειώνονται κρούσματα πολυγλωσσίας από στελέχη που συγχρόνως αφήνουν υπαινιγμούς για τον πρόεδρο του κόμματος και επιθυμούν να προλάβουν κι άλλες ...παραφωνίες που πλήττουν την δημόσια εικόνα του κινήματος. 

Ο κ. Βενιζέλος είπε μεν ότι κάποιοι «βάραγαν τον αέρα» όταν άνοιγαν θέμα ηγεσίας παρακολουθεί όμως μια κινητικότητα στελεχών που καταγράφεται με δημόσιες δηλώσεις όπως η πρόσφατη παρέμβαση του Γιάννη Δατσέρη αλλά και τα σχόλια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περί καρικατούρας κόμματος  δημιουργούν προβληματισμό

Αυτήν την φορά στον υπουργό Μεταφορών απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης σχολιάζοντας πως οι υπουργοί και τα άλλα στελέχη έχουν χρέος να ανεβάσουν τον πήχη της παράταξης στην κοινωνία. Μάλιστα διερωτηθηκε πως γίνεται να κουβαλάει ο ίδιος ως πρώην βουλευτής αυτό το χρέος και να μην το κουβαλούν οι ίδιοι οι υπουργοί που εφήρμοσαν σκληρές πολιτικές. 

Πάντως είναι γεγονός ότι στην Χαριλάου Τρικούπη έχει σημάνει συναγερμός καθώς ένα όψει της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής αρκετοί περιμένουν συντονισμένες επιθέσεις τόσο από την πλευρά των 11(Σαχινίδης, Μωραιτης), και την κίνηση των 75 του Μιχάλη Καρχιμακη όσο και απο ορισμένους "βενιζελικούς" όπως για παράδειγμα η ομάδα της Τόνιας Αντώνιου που προειδοποιούν οτι έχουν πολλά να πουν.