Μετά από τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκληθεί στους γονείς που τα παιδιά τους υπηρετούν στο Στρατό ή πρόκειται να καταταγούν το επόμενο διάστημα το ΓΕΣ ενημερώνει για τα δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες ότι λαμβάνονται και εφαρμόζονται προληπτικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και πως υπάρχει η απαιτούμενη ευαισθησία και κινητοποίηση.

Συγκεκριμένα αναφέρεται από το Πεντάγωνο ότι:

  • Όλοι οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες εμβολιάζονται κατά την κατάταξή τους με Αντιμηνιγγιτιδοκοκκικό εμβόλιο σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.
  • Τα 2 κρούσματα μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκαν πρόσφατα δεν δύνανται να συσχετιστούν μεταξύ τους, τόσο λόγω της γεωγραφικής θέσης όσο και λόγω της διαφορετικότητας του τύπου της εμφανιζόμενης μηνιγγίτιδας (Χίος– ιογενής, Ν. Πέραμος – βακτηριακή).
  • Η αντιμετώπιση των 2 περιστατικών από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Υπηρεσίες τόσο στην διάγνωση όσο και στις ενέργειες που ακολούθησαν, υπήρξε έγκαιρη και σύμφωνα με τις απαιτούμενες διαδικασίες.
  • Τα προληπτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν στις Μονάδες όπου εμφανίστηκαν τα περιστατικά ήταν άμεσα και σύμφωνα με τις οδηγίες και συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ωστόσο ευχάριστα είναι τα νέα για την πορεία της υγείας του υποψήφιου έφεδρου αξιωματικού Χ.Δ. ο οποίος ήταν το δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας πληροφορούμαστε ότι εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 ΓΣΝΑ και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, λόγω βελτίωσης της κατάστασης της υγείας του. Επίσης το ΓΕΣ έστειλε διαταγή προς όλες τις μονάδες του τονίζοντας ότι η υγεία του προσωπικού αποτελεί βασική προτεραιότητα