current views are: 1

3 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση10:53

Μαξίμου: Στόχος του κ. Τσίπρα δεν είναι η ΔΕΗ, αλλά να μπλοκάρει την εκλογή Προέδρου

Συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της ΔΕΗ.

Δημοσίευση 10:53’
αρθρο-newpost

Συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της ΔΕΗ.

Ολομέτωπη επιθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της ΔΕΗ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης τονίζοντας ότι στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα, αλλά να μπλοκάρει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, όπως είχε γράψει το newpost.gr.

«Η πραγματική πρόθεση του κ. Τσίπρα δεν είναι να συγκεντρώσει 120 βουλευτές για να προκαλέσει δημοψήφισμα τάχα για τη ΔΕΗ, που άλλωστε θα χρειαζόταν 180 ψήφους (άρθρο 44 του Συντάγματος). Γιατί ξέρει ότι αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά και ότι αν γινόταν δημοψήφισμα, θα το έχανε πανηγυρικά» ανέφερε ο κ. Σταμάτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Η πραγματική πρόθεση του κ. Τσίπρα δεν είναι να συγκεντρώσει 120 βουλευτές για να προκαλέσει δημοψήφισμα τάχα για τη ΔΕΗ, που άλλωστε θα χρειαζόταν 180 ψήφους (άρθρο 44 του Συντάγματος). Γιατί ξέρει ότι αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά και ότι αν γινόταν δημοψήφισμα, θα το έχανε πανηγυρικά» είπε ακόμα, προσθέτοντας: 

Οι πολίτες είναι πολύ πιο μπροστά από αυτόν στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και ξέρουν καλά τα οφέλη που θα προκύψουν για τους ίδιους από τη ρύθμιση για τη μικρή ΔΕΗ. Κυρίως, όμως, είναι υποψιασμένοι για τα καιροσκοπικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα με τους απολιθωμένους και καταδικασμένους στη συνείδησή τους συνδικαλιστές των προνομίων.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «αυτό που στην πραγματικότητα επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι, με πρόσχημα τη συγκέντρωση των 120 υπογραφών βουλευτών για τη ΔΕΗ, να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές σε ένα μέτωπο που στόχο έχει να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία, μπλοκάροντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Και δεν διστάζει, για να πετύχει τον σκοπό του, να παριστάνει τάχα τον επαναστάτη του διακόπτη της ΔΕΗ. Χωρίς να σκέφτεται ούτε τις ελληνικές επιχειρήσεις, ούτε τον τουρισμό μας, ούτε και τους Έλληνες πολίτες». 

 


σχετικα αρθρα