Ολοκληρώθηκε η αεροπορική άσκηση «ΚΑΜΠΕΡΟΣ» όπου συμμετείχαν 45 μαχητικά όλων των τύπων που διαθέτει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και επιχείρησαν στο πεδίο βολής Κρανέα Ελασσόνας.

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της ανώτατης ηγεσίας του Πενταγώνου δοκιμάστηκαν σήμερα το πρωί όλα τα σύγχρονα πυρομαχικά που διαθέτουμε. Καταγράφτηκε, με επίσημο τρόπο, η αποτελεσματικότητά των βλημάτων καιτου το κατά πόσο ισχύουν τα όσα υπόσχονται οι κατασκευάστριες εταιρίες τους. Αναμένεται σήμερα το απόγευμα να δοθεί στη δημοσιότητα και το οπτικοακουστικό υλικό από την άσκηση αυτή.

Από τα ξημερώματα σήμερα το πρωί φορτώθηκαν με πυρομαχικά, F-16, Μirage και Α-7 ενώ σε άλλα αεροσκάφη ανατέθηκε ο ρόλος στο να παρέχουν προστασία σε εκείνα που θα έπληταν τους στόχους εδάφους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ, σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης ήταν η επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού και ο έλεγχος της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των οπλικών συστημάτων και όπλων που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία. Χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, κατευθυνόμενα βλήματα και «έξυπνες βόμβες». Να σημειωθεί ότι είναι η τελευταία συμμετοχή των Α-7 σε άσκηση καθώς τα συγκεκριμένα βομβαρδιστικά , όσα έχουν απομείνει, παροπλίζονται αφού δεν υπάρχουν πια ανταλλακτικά γι αυτά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μόλις ολοκληρώθηκε η άσκηση έδωσε συγχαρητήρια σε όλο το δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας

Γ.Κοκ.