Επίθεση στα Σκόπια εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος  Σοφία Βούλτεψη με αφορμή δηλώσεις αξιωματούχου της γειτονικής χώρας. 

Η κυρία Βούλτεψη αναφέρει πως μια σλαβικής προέλευσης και κατασκευής γλώσσα δεν μπορεί ποτέ να αποκαλείται «μακεδονική».

Σημειώνει ταυτόχρονα πως οι δηλώσεις τού αντιπροέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλοσόσκι, σχετικά με το χθεσινό σχόλιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά περί ανυπαρξίας λεγόμενης «μακεδονικής γλώσσας» συνοδεύτηκαν από μια επιπλέον πρόκληση.

Ο κ. Μιλοσόσκι σημείωσε κυβερνητική εκπρόσωπος, όχι μόνον επέμεινε ότι υπάρχει «μακεδονική γλώσσα» αλλά έφθασε στο σημείο να... προτρέψει τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τις περιοχές της Φλώρινας, της Έδεσσας και της Καστοριάς, «για να διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα διατηρείται και ομιλείται από τη μακεδονική μειονότητα η μακεδονική γλώσσα».

«Επομένως κατά τον κ. Μιλοσόσκι εκτός από "μακεδονική γλώσσα" υπάρχει και ..."μακεδονική μειονότητα". Και αυτό καθιστά τη θέση της χώρας του ακόμη πιο δυσχερή» καταλήγει η κυρία Βούλτεψη.