Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Καίγονται στο ΠΑΣΟΚ για την "μικρή ΔΕΗ" με κύριο στόχο να αποφύγουν την ταύτιση με τη Νέα Δημοκρατία. Στην Χαριλάου Τρικουπη περίπου πανηγυρίζουν για τις τροπολογίες που κατάθεσε χθες ο αρμόδιος πράσινος Υπουργός Γιάννης Μανιάτης με στόχο την διασφάλιση εργαζομένων, τοπικών κοινωνιών, καταναλωτών και της χώρας ασφαλώς, ενώ με διακριτικό τρόπο παίρνουν αποστάσεις από την προοπτική επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ.  

Είναι ενδεικτικό ότι ο Χρήστος Πρωτόπαπας που γνωρίζει όσο ελάχιστοι την γραμμή του κόμματος πάνω στα κυβερνητικά θέματα εξήγησε ότι μπορούν να βρεθούν κι άλλες λύσεις πλην της επιστράτευσης, άλλωστε υπάρχει και προσωπικό ασφαλείας που όπως είπε μπορεί να χειριστεί τις απαιτήσεις και τις συνέπειες μιας απεργιακής κινητοποίησης. 

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τον σκόπελο με την διάσπαση της ΔΕΗ χωρίς να εκτεθούν με απόλυτο τρόπο κι έχουν αφήσει κυρίως την ΝΔ να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά σε σχέση με την πρόταση δημοψηφίσματος που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας απλώς ότι θέλει να αποτρέψει την δυνατότητα Προεδρικής εκλογής. 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προτίμησε να θυμήσει τις διασυνδέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον αρχισυνδικαλιστή Φωτόπουλο και σε σχόλιο του στα social media τόνισε πως όταν έγιναν περικοπές μισθών και συντάξεων ο κ. Τσίπρας δεν έθεσε θέμα δημοψηφίσματος αλλά το έκανε προς χάριν του κ. Φωτοπουλου. 

Επίσης, η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει σε όλους τους τόνους ότι επί της ουσίας η Κουμουνδούρου στήνει ένα πολιτικό παιχνίδι εντυπώσεων γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως ούτε το ΚΚΕ, ούτε η Δημαρ προτίθενται να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν για την ΔΕΗ καθώς έχουν και διαφορετική αντίληψη για το όλο ζήτημα. 

Μέσα στο γενικότερο μπάχαλο ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνάντησε χθες βράδυ στο υπουργείο Εξωτερικών στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την ΚΕΔΕ αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στα εσωκομματικά. 

Όμως η  έκπληξη της ημέρας για το ΠΑΣΟΚ ήρθε από τον Νίκο Σηφουνάκη ο οποίος είπε ότι κανείς δεν νομιμοποιείται να διαλύσει το κόμμα " δεν έχει κανείς εξουσιοδότηση".