Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με τις έρευνες και την εκμετάλλευση υδρογονθράκων στην Ελλάδα και τις σημαντικές επαφές που είχε στο Λονδίνο, όπου παρουσίασε τα οικόπεδα στο Ιόνιο και την Κρήτη για έρευνες, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

«Για πρώτη φορά υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και η χώρα μας μπαίνει στον χάρτη των παραγωγών υδρογονανθράκων. Η εξέλιξη είναι θετικό προμήνυμα για την ανάπτυξη» δήλωσε ο κ. Μανιάτης κατα την έξοδό από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Μανιάτης εισέπραξε τα συγχαρητήρια του Προέδρου «για την επίμονη προσπάθεια και τα καλά αποτελέσματα που είχατε. Μια προσπάθεια την οποία ακολούθησα και παρακολούθησα από την αρχή. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια, κύριε Υπουργέ».

Ο ΥΠΕΚΑ, στη διάρκεια της 40λεπτης συνάντησης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Κάρολο Παπούλια, για την προσωπική του συμβολή:

«Θεωρώ ότι χωρίς την παρουσία σας όλο αυτό που έχουμε αρχίσει να δημιουργούμε δεν θα μπορούσε να έχει γίνει με τόση αποτελεσματικότητα και σε τόσο σύντομο χρόνο (...) Μπορούμε να λέμε με βεβαιότητα ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας, τα εθνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων θα φέρουν καλύτερες μέρες για τον λαό μας. Μάλιστα να σας πω ότι η πρόσφατη παρουσίαση που κάναμε του μεγάλου γύρου παραχωρήσεων, έδειξε ότι υπάρχει σημαντικότατο επενδυτικό ενδιαφέρον και μια σημαντική επίσης αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας. Είμαστε λοιπόν σ' έναν πολύ καλό δρόμο».

Ο κ. Μανιάτης, αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ» και τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, λέγοντας πως όλα συζητούνται στη Βουλή.