Τη θέση του σχετικά με τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ και την προσπάθεια για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση ανέλυσε ο εκπρόσωπος Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

«Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, χωρίς κανένα δισταγμό, χαρίζει δημόσια περιουσία, παραχωρεί τις πηγές ενέργειας της χώρας. Πιστεύοντας στις αρχές της άμεσης Δημοκρατίας συμφωνούμε με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ», είπε σε συνέντευξή του στον Real FM ο κ. Κουίκ.

Ταυτόχρονα σημείωσε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο πλευρό των εργαζομένων, «αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ακραίες ενέργειες, και μάλιστα σε τουριστική περίοδο και σε περιόδους καύσωνα, που επιπλέον, θα ακυρώσουν τον αγώνα τους» και τόνισε:

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση το όνομά μου να ταυτίζεται με το όνομα του “πράσινου” Φωτόπουλου με το βεβαρημένο συνδικαλιστικό παρελθόν του. Ας γίνει αντιληπτό, ότι αυτά που έλεγα ως δημοσιογράφος για τους διακόπτες της ΔΕΗ και τον “πράσινο” αρχισυνδικαλιστή, δεν μπορώ να τα αναιρέσω τώρα, επειδή είμαι βουλευτής».