Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Σιωπηρά και χωρίς να αντιδρά φανερά αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις διάφορες συνάξεις, συναντήσεις και παραμαζώξεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Σε όσους τον ρωτούν τι λέει για αυτήν την κινητικότητα ο Βενιζέλος απαντά με το γνώριμο του ύφος: "Πρέπει να αποφεύγουμε τον παραγοντισμό και τις κοσμικότητες", δείχνοντας μ' αυτόν τον τρόπο την ενόχλησή του για τα παράκεντρα που δημιουργούνται στο κόμμα. 

Η δημοσιοποίηση του μυστικού δείπνου που έγινε στο σπίτι της Εύης Χριστοφιλοπούλου- την διέρρευσε εις εκ των συνδαιτυμόνων-ενόχλησε αρκετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η ομάδα αυτή θα δώσει στην δημοσιότητα και πολιτικό κείμενο για την Κεντροαριστερά το οποίο θα υπογράφουν οι κ.κ. Χριστοφιλοπούλου, Καψής, Δρέττα και Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας ότι μόνο ως ισχυρή και ενωμένη δύναμη θα μπορέσει να επηρεάσει τις εξελίξεις. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενοχλήθηκε διότι πρόκειται για μία ομάδα στελεχών που σε γενικές γραμμές βρίσκονται κοντά του, φαίνεται όμως ότι εσχάτως δεν συμφωνούν απόλυτα με τους χειρισμούς του ως προς τον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικός εταίρος αφήνει το προοδευτικό του στίγμα. 

Κύρια κατεύθυνση αυτής της ομάδας (Χριστοφιλοπούλου, Πρωτόπαπας, Μανιάτης, Καψής, Κωνσταντινόπουλος, Δρέττα,  Αντωνίου) είναι πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεκινήσει παροχές ή να υποκύψει στον λαϊκισμό αλλά να συνεχίσει με τόλμη τις μεταρρυθμίσεις για να φανεί  φως του τούνελ. 

Εξ αυτού του λόγου όσοι συμμετείχαν στο περίφημο δείπνο δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τις αντιδράσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ, όπως του  Ανδρέα Λοβέρδου και του Πάρι Κουκουλόπουλου για θέματα όπως οι απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια και το θέμα της "μικρής ΔΕΗ", και μάλιστα διατύπωσαν παράπονα στον ίδιο τον κ. Βενιζέλο. 

Επίσης, αυτή η ομάδα θα βγει μπροστά στην ιστορία της αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης και μέσα σ' όλα θεωρεί ότι ο ηγέτης της δεν θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ή ένας πρώην αλλά ένα στέλεχος που θα μπορέσει να εμπνεύσει και να συσπειρώσει γύρω του τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. 

Στο κείμενο δεν θα υπάρχουν αυτές οι αναφορές όμως θα περιγράφεται μία τάση για αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να αναπνεύσει ο χώρος της κεντροαριστεράς και να προχωρήσει μπροστά. 

Δεν είναι τυχαίο ότι το κείμενο θα δοθεί στην δημοσιότητα πριν από την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.