Να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία όσοι γράφουν Πανελλαδικές Εξετάσεις ζητεί από την πολιτεία η πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Ελίνα Αναγνωστοπούλου

Με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογίων των μαθητών η κυρία Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι «οι Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να διέπονται από την αρχή της ισότητας, που διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για όλους τους διαγωνιζόμενους, όπως επιτάσσει η γραφή και το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη». 

Όπως είπε, «για τους διαγωνιζόμενους  του 2012, δυστυχώς, δεν ελήφθη καμιά πρόνοια, προς εξασφαλίσει, μιας δεύτερης διαγωνιστικής ευκαιρίας, στη βάση της ελεύθερης επιλογής της προτιμητέας σχολής». 

Στο πλαίσιο αυτό η πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου παιδείας «να θεραπεύσει αυτήν την αδικία , συμμορφούμενη με το "κοινωνικώς δίκαιον", αλλά και το συνταγματικώς επιτασσόμενο». 

«Η Χριστιανοδημοκρατική Νεολαία, ευρισκόμενη πάντα δίπλα στους νέους και τις οικογένειες τους, θα εξαντλήσει το σύνολο  των δυνατοτήτων που διαθέτει, για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας» καταλήγει η ανακοίνωση.