Για τις αλλαγές που θα φέρει και δεν θα φέρει η «μικρή ΔΕΗ» μίλησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου

Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο είπε πως δεν θα αλλάξει τίποτα σε βάρος των δύο εκατομμυρίων πολιτών που θα μεταφερθούν στη «μικρή ΔΕΗ», ενώ υπογράμμισε πως «έπειτα από ένα μεταβατικό διάστημα 4 μηνών και οι ίδιοι και οι πελάτες της μεγάλης ΔΕΗ θα μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν τον προμηθευτή τους». 

Αναφορικά με επιμέρους τιμολόγια και πολιτικές όπως η προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ο Κώδικας Προμήθειας είπε πως θα παραμείνουν ως έχουν γιατί αποτελούν κρατική μέριμνα για την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας και επιβάλλονται σε όλες τις εταιρείες ανεξαιρέτως».

Τόνισε μάλιστα πως με βάση το νομοσχέδιο, ο επενδυτής στη «μικρή ΔΕΗ» αναλαμβανει τις ίδιες υποχρεώσεις με τη «μεγάλη ΔΕΗ» και για τους εργαζόμενους και έναντι των τοπικών κοινωνιών όπου υπάρχουν μονάδες παραγωγής και προσθέτει: «Όσοι καλούν λοιπόν τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στον περιβόητο "ανένδοτο" κάνουν ότι δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά. Καλλιεργούν τον φόβο για να υπερασπιστούν κατεστημένα προνόμια».

Με την πώληση της "μικρής ΔΕΗ", τονίζει ο Μ. Παπαγεωργίου, η ενεργειακή αγορά θα αποκτήσει έναν νέο ισχυρό "παίκτη", που θα προβεί σε νέες επενδύσεις και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό.