Πόρτα σε οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ρίχνει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» αναφέρει χαρακτηριστικά πως «καμία συνεργασία με τους νεοφιλελεύθερους από όπου και ένα προέρχονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε στο 27% λόγω του ριζοσπαστισμού του. Αν έκανε το λάθος να συνεργαστεί με το μνημονιακό στρατόπεδο θα πυροβολούσε τα πόδια του». 

Ο κ. Μηλιός προσθέτει πως δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα στην κεντραοαριστερά και επικαλείται το κείμενο που ψηφίστηκε στην ΚΕ, ενώ σημειώνει: «αυτή η αφήγηση είναι στρατηγικά λάθος. Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της Αριστεράς, πρέπει να είναι ο αποκλειστικός μας στόχος».
 
Σε ότι αφορά το χρέος αναφέρει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τη ΝΔ, πως σύντομα θα παρουσιάσει συνολική πρόταση για λύση του ευρωπαϊκού ζητήματος του δημοσίου χρέους και επισημαίνει: «αυτή η πρόταση θα αποτελεί ήδη στοιχέιο διαπραγμάτευσης, εν όψει της επερχόμενης κυβέρνησης της Αριστεράς».
 
Ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι «δεν θα ψηφίσουμε τον Πρόεδρο που προτείνει η ΝΔ, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πέσει αυτή κυβέρνηση, οι πράξεις της οποίας δεν συνάδουν με το πνεύμα του Συντάγματος».