Από τη θέση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Έκανε μάλιστα λόγο για αυταρχισμό. 

Σε δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ για μια δημόσια και ενιαία επιχείρηση, που θα εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα στους πολίτες και θα ανταποκρίνεται στον αναπτυξιακό - κοινωνικό ρόλο της, έχει την συμπαράσταση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου της ελληνικής κοινωνίας» ενώ σε ό,τι αφορά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, εξήγησε ότι «εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και οδηγούν σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».

«Ο αυταρχισμός με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ μέσω της επιστράτευσής τους, επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση Σαμαρά μαζί με την ακραία αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει χτυπάει και την ίδια τη δημοκρατία», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αναφέρει ότι η κυβερνητική απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ «αποκαλύπτει και το φόβο της απέναντι στον ελληνικό λαό και στη δυνατότητά του να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του».