Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Να μπει ένα τέλος στην πολυφωνία του κόμματος θα ζητήσει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τα στελέχη του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλιώς είχε σχεδιάσει την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου κι αλλιώς τού βγαίνει καθώς η  έντονη και ενίοτε υπόγεια εσωκομματική δραστηριότητα δεν μπορεί να τον αφήσει απαθή.

Ήδη έχει δείξει την ενόχλησή του για τα γεύματα και τα δείπνα υπουργών και στελεχών διαπιστώνοντας ότι ομάδες στελεχών έχουν σηκώσει μπαϊράκι και δρομολογούν δικές τους πρωτοβουλίες, ενώ το πρόσφατο κείμενο των στελεχών που ζητούν ένα γενναίο άνοιγμα για την Κεντροαριστερά τού έχει προκαλέσει δυσφορία κυρίως για το γεγονός ότι οι υπογράφοντες είναι θεωρητικά "βενιζελικοί" που ζητούν επιτάχυνση των διαδικασιών βάζοντας συγχρόνως τους δικούς τους όρους.

Επίσης, τα συγκεκριμένα στελέχη που συνέφαγαν προσφάτως στο σπίτι της Εύης Χριστοφιλοπούλου δεν ανοίγουν μεν θέμα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ, όμως παράλληλα δεν διευκρινίζουν εάν επιθυμούν να είναι εκείνος το πρόσωπο που θα οδηγήσει την δημοκρατική παράταξη στις κάλπες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να πει στην συνεδρίαση του οργάνου ότι αυτές οι ασύνταχτες κινήσεις δεν οδηγούν πουθενά και φυσικά δεν βοηθούν στην εικόνα του ΠΑΣΟΚ την ώρα που το κόμμα επιδιώκει να περάσει ένα προοδευτικό στίγμα ως κυβερνητικός εταίρος.

Στην Χαριλάου Τρικούπη λένε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ταυτίζεται με την Νέα Δημοκρατία, όμως συνεχίζει την προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων επιδιώκοντας όσο το δυνατόν περισσότερες βελτιώσεις στα διάφορα νομοθετήματα, όπως αυτό με την "μικρή ΔΕΗ".