Οργασμός κειμένων παρατηρείται τις τελευταίες μέρες από υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Μετά το κείμενο των «4» που ζητούσαν ένα συνέδριο αυτό της Ελιάς, έρχεται ο Δημήτρης Κρεμαστινός με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος, τον γραμματέα και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, να υπερασπιστεί το ΠΑΣΟΚ και τον «σοσιαλισμό» στη χώρα. 

Με την επιστολή του ζητά «γνήσιο και αντιπροσωπευτικό Συνέδριο, και διατήρηση του όρου «σοσιαλιστικό» στον τίτλο του, χωρίς υποκατάστασή του «με ορολογίες από το φυτικό βασίλειο».

Όπως τονίζει σε αντίθετη περίπτωση, «τα ποτάμια τα ρυάκια και οι παραπόταμοι, που ουδείς γνωρίζει από πού πηγάζουν και που εκβάλουν, θα παρασύρουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που από το 1974 μέχρι το 2009 το εμπιστεύθηκε».

Ο κ. Κρεμαστινός στενός φίλος και προσωπικός γιατρός του ιδρυτή του κόμματος υπενθυμίζει δύο πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες του Ανδρέα Παπανδρέου όταν ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ: Τη δημιουργία οργανώσεων σε όλη τη χώρα και την καθιέρωση του όρου «σοσιαλιστικό» στην ονομασία του. Επισημαίνει επίσης πως «η δημοκρατική οργάνωση του κόμματος κατέστη υποτυπώδης και σήμερα δυστυχώς υπάρχουν προτάσεις ακόμα και για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος που δεν θα περιέχει τη λέξη «σοσιαλιστικό».

Ο κ. Κρεμαστινός καταλήγει πως αν δεν είχε αποδυναμωθεί η οργάνωση του κόμματος θα είχε εκφράσει τις απόψεις της για το αν θα έπρεπε να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ «μόνο του την ευθύνη της αντιμετώπισης της χρεοκοπίας της χώρας». Επιπλέον φέρνει το παράδειγμα του SPD, το οποίο διαβουλεύθηκε σε όλα τα επίπεδα για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού και στο τέλος έθεσε το θέμα της συμμετοχής του σε ψηφοφορία σε όλες τις οργανώσεις του κόμματος.