Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι αμφισβήτησης των βουλευτών προς τη κυβέρνηση και να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των πρασίνων βουλευτών και των υπουργών που αντιστέκονται στις φωνές και τις αντιδράσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, συνεδριάζουν όλα τα ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές και τους υπουργούς να κάθονται στο ίδιο τραπέζι μήπως και βρούνε κοινό τόπο συνεννόησης.

Η απόφαση για το διήμερο συνεδριάσεων του ΚΤΕ, ελήφθη μετά από σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή μεταξύ του γραφείου του πρωθυπουργού και του κόμματος έτσι ώστε να καταβληθεί μια ύστατη προσπάθεια για να μπει τάξη στους πράσινους βουλευτές που έχουν ταχθεί σχεδόν όλοι  τους εναντίον της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η τελευταία πράσινη ανταρσία έχει θορυβήσει πολλούς μέσα στο Μαξίμου και γί αυτό προτάθηκε η λύση των συνεδριάσεων όλων των Κοινοβουλευτικών Τομέων Ελέγχου, αφ ενός για να ακουστούν οι βουλευτές αφ´ ετέρου για να πάρει κλίμα το Μαξίμου για το που κινείται η ομάδα των 156 ατάκτων.

H εβδομάδα που ξεκινά κρίνεται ιδιαίτερα καθοριστική για την κυβέρνηση. Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του πρωθυπουργού στην παρουσίαση του υπουργείου Ανάπτυξης για την ίδρυση επιχειρήσεων.

Την Τρίτη έρχεται στην Αθήνα ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι σε μια προσπάθεια να στηρίξει το Γιώργο Παπανδρέου και την ελληνική κυβέρνηση ενώ δεν αποκλείεται την ίδια μέρα και εξαιτίας της επίσκεψης να ανακοινωθεί μέρος του πακέτου των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα αφορά τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ.

Την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρήσει να θέσει του βουλευτές προ των ευθυνών τους, αλλά και να τους δώσει βήμα να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους.

Τέλος, μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει του υπουργικό συμβούλιο όπου ο υπουργός των Οικονομικών θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του εθνικού σχεδίου ενώ θα επιχειρηθεί με ανακοινώσεις αναπτυξιακών μέτρων να δοθεί έμφαση και στην ανάπτυξη.

Αρχικά υπήρξε η ιδέα σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός να συγκαλούσε άτυπο υπουργικό συμβούλιο ενόψει μάλιστα και των μέτρων που επίκεινται για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο 2012-2015 αλλά εκτιμήθηκε ότι μια ανάλογη συνεδρίαση ενδεχομένως να μην είχε θετικό αποτέλεσμα από τυχόν διαφοροποιήσεις υπουργών που και αυτοί δεν συμφωνούν όλοι με τον Τσάρο, αλλά να αναδεικνύονταν οι αντιθέσεις και οι διαφωνίες. Έτσι αντί αυτής της συνεδρίασης αποφασίστηκε να γίνουν οι συνεδριάσεις των ΚΤΕ ώστε να μπει φρένο στη γκρίνια και την ανοικτή πλέον αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών και της κυβέρνησης.