Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» λένε στην κυβέρνηση για το ζήτημα με τους 120 και το δημοψήφισμα που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με τιον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να βγαίνει ένα βήμα μπροστά και να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια εφόσον συγκεντρωθεί ο αριθμός των βουλευτών.

Μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής, εκφράζοντας όπως είπε, την προσωπική πολιτική του άποψη, δήλωσε ότι εφόσον οι προτάσεις τους ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ» είναι ομοειδείς, θα πρέπει να συναθροιστούν και ότι είναι να γίνει, να γίνει γρήγορα. 

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα. Μπορεί μάλιστα να απαντήσει στα περί μεθοδεύσεων της αντιπολίτευσης, και να μην αφήσει το θέμα να σέρνεται».

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση και ο ίδιος θα λειτουργήσει θεσμικά με βάση τον κανονισμό της Βουλής, επεσημανε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι η Ολομέλεια μπορεί να συγκληθεί και να συνεδριάσει άμεσα ακόμα και εντός του Σαββατοκύριακου