«Εάν είναι κάποιος ηττημένος από τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε ραδιοφωνικές της συνεντεύξεις στους σταθμούς Παραπολιτικά FM και Βήμα FM.

«Η κυβέρνηση επανέφερε τη νομιμότητα» είπε η κυρία Βούλτεψη και προσέθεσε:

«Ηττημένη θα ήταν η Δημοκρατία αν δεν εφαρμοζόταν η δικαστική απόφαση. Δεν έγινε κανένα μπρα ντε φέρ. Η Δημοκρατία μας το μόνο που δεν αντέχει είναι να μην εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις και οι νόμοι. Ο καιρός του “κατεβάζω τα παντελόνια και κατεβάζω τον διακόπτη” έχει τελειώσει».

Πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «υπεύθυνη» τη στάση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, λέγοντας ταυτόχρονα πως «γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να παραβιάσουν το νόμο», και στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά της κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

«Εάν από αυτή τη διαδικασία υπάρχει κάποιος ηττημένος, αυτός είναι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη ήταν στο Αμύνταιο και κήρυσσε το αντάρτικο του βουνού και έκτοτε τον έχουμε χάσει» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βούλτεψη.

Παράλληλα σχόλια έκανε και για την προωθούμενη πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα σχετικά με την πώληση της μικρή ΔΕΗ.

Όπως επεσήμανε η κυρία Βούλτεψη, «γίνεται μια πρόβα σε σχέση με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» ενώ έστρεψε το βλέμμα της και στις εσωτερικές διεργασίες που συντελούνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: 

«(...)ο κ. Τσίπρας δέχεται έντονες πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματός του και έχει αμφισβητηθεί τις τελευταίες 15 ημέρες ήδη οκτώ φορές. Ενδεικτικό είναι ότι την Κυριακή το μεσημέρι οι «περίφημοι 53», που είχαν υπογράψει το σχετικό κείμενο με τις ενστάσεις τους μετά τις ευρωεκλογές,  συναντήθηκαν στα γραφεία της Ανοιχτής Πόλης».