Στον χαρακτήρα που πρέπει να αποκτήσει η ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ αναφέρθηκε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Στη διάρκεια της συνάντησης με το προδρείο της εταιρείας, ο κ. Ορφανός τόνισε πως η ΔΕΘ-HELEXPO πρέπει να αποκτήσει επιθετικό προσανατολισμό και μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα θετικά βήματα, που έχουν γίνει στον τομέα της επισκεψιμότητας, ενώ πρόσθεσε πως "είναι φανερό ότι η προσπάθεια εξυγίανσης έχει προχωρήσει σε τέτοιες κατευθύνσεις, που [στην εταιρεία] φιλοδοξούν η χρονιά που διανύουμε να έχει και περίσσευμα, το οποίο θα αποτυπωθεί στα τελικά αποτελέσματα".

Ο κ. Ορφανός περιέγραψε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η ΔΕΘ-Helexpo, επισημαίνοντας ότι «ο ένας είναι να γίνει πιο επιθετική στον εσωτερικό χώρο, με πρωτοβουλίες που αφορούν το εκθεσιακό κέντρο της Αθήνας αλλά και εδώ στη Θεσσαλονίκη που είναι ο βασικός πυρήνας. Ο δεύτερος αφορά το ζήτημα της διεθνοποίησης της ΔΕΘ-HELEXPO, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να παίζει ένα ανταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή».

Πρόσθεσε ότι επισήμανε πως το ενιαίο σχήμα του εκθεσιακού φορέα, μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο, έτσι ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα στη Ν.Α. Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας, δήλωσε πως η έκθεση βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης. «Θεωρούμε ότι η διεθνοποίηση, η ανάπτυξη νέων προϊόντων, η ενεργοποίηση του εκθεσιακού κέντρου της Αθήνας και η επιστροφή της πόλης και φέτος της Ελλάδας και των Βαλκανίων είναι οι μεγάλοι μας στόχοι», σημείωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως η στενότερη συνεργασία με το ΥΜΑΘ θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της έκθεσης, γεγονός που όπως υποστήριξε, «θα διαμορφώσει ένα νέο επίπεδο για την πόλη και για την εξωστρέφεια της χώρας».