Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, κατηγορώντάς τον ότι με τη στάση που τηρεί απέναντι σε επενδύσεις «σαμποτάρει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε πως «με κρατικούς πόρους που δεν υπάρχουν ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει».

«Η χώρα πρέπει να έχει μία αντιπολίτευση σοβαρή», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης, παραλληλίζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικές που ακολουθούνταν στη Λατινική Αμερική τη δεκαετία του 1960.

Σημείωσε ακόμη πως, παρά τις απεργίες και τις διαμαρτυρίες, το σχέδιο αποκρατικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» είναι το μόνο «σοβαρό σενάριο» για την κεφαλαιακή ενίσχυση της επιχείρησης.

«Χωρίς επενδυτές δεν θα βρεθούν τα χρήματα για το υπόλοιπο 70% της ΔΕΗ [...] Η επιλογή είναι ανάμεσα στο να πας καλύτερα και το να πας πολύ, πολύ χειρότερα και να γυρίσεις σε προηγούμενες εποχές», τόνισε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, κατηγορώντας τους απεργούς ότι επιχείρησαν «να θέσουν σε πλήρη ομηρία την κοινωνία και την οικονομία», την εποχή μάλιστα που η χώρα στηρίζεται στην άφιξη χιλιάδων τουριστών.