Λούκε: Παραμύθι προπαγάνδας η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Λούκε: Παραμύθι προπαγάνδας η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

«Προπαγάνδα» χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο επικεφαλής του Γερμανικού ευρωσκεπικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD).

Ο Μπερντ Λούκε, σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία επεσήμανε πως η έκδοση κρατικών ομολόγων πρόκειται πρακτικά για ένα «χωριό Ποτέμκιν» αφού όπως σημείωσε, πραγματοποιήθηκε με την εγγύηση της ΕΚΤ.

«Γνωρίζουμε ότι είναι ένα καθαρό παραμύθι προπαγάνδας το ότι η Ελλάδα μπορεί και πάλι να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Λούκε και προσέθεσε:

«Διότι η Ελλάδα μόλις έλαβε μια ακόμη δόση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που συνέβη εκεί μπορεί να το πει κανείς με δυο λόγια: "Ελλάδα, πήγαινε τώρα σε παρακαλώ στις χρηματαγορές και τοποθέτησε τρία δισεκατομμύρια σε κρατικά ομόλογα". Αυτό που φτιάχτηκε είναι ένα "χωριό Ποτέμκιν"».

Ταυτόχρονα όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εγγυήθηκε για το χρέος της Ελλάδας και έτσι, πήρε από τις τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους τώρα ελληνικό χρέος όλο το ρίσκο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο