Στην Αθήνα βρέθηκε ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ, αντιναύαρχος Ram Rutberg, ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Ο Ram Rutberg συνοδευόμενος από τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΝ επισκέφτηκε το ναύσταθμο στη Σαλαμίνα και ξεναγήθηκε στο προηγμένης τεχνολογίας υποβρύχιο «Παπανικολής» τύπου 214 που διαθέτουμε. Στη συνέχεια βρέθηκε και σε άλλα ελληνικά πλοία και συνομίλησε με το προσωπικό που τα στελεχώνουν. Ο υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος επισκέφθηκε και το Αρχηγείο Στόλου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Να σημειωθεί ότι στη Σαλαμίνα βρίσκονται αγκυροβολημένα και δύο πλοία που ήρθαν από το Τελ-Αβίβ και προγραμματίζεται την προσεχή Τετάρτη να συμμετάσχουν σε εν πλω κοινή εκπαίδευση με ελληνικά πολεμικά πλοία στο Μυρτώο πέλαγος.

Τα ισραηλίτικα πλοία είναι το INS SUFA και το INS KIDON . Επίσης τα πληρώματα τους θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε αντικείμενα ελέγχου βλαβών στον προσομοιωτή της Σχολής που εδρεύει στο Παλάσκα.