Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, μετά από σφοδρή αντιπαράθεση, αποφάσισε το συνέδριο του Οκτωβρίου να μην είναι ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε της Ελιάς. Να είναι συνέδριο της «ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης». Στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, έπειτα από σφοδρή αντιπαράθεση, αποφασίστηκε να ληφθούν πρωτοβουλίες για την Κεντροαριστερά, προκειμένου να διαμορφωθεί πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση.

Η ΔΗΜΑΡ θα αποστείλει επιστολές στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στο «Ποτάμι» και τους Οικολόγους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί θετικά, αλλά με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχουμε μπλέξιμο, μιας και θέλει η ΔΗΜΑΡ να είναι αυτή που θα απαντήσει θετικά στην δική του πρόταση και όχι το αντίθετο. Λογικά θα ανταποκριθούν και οι Οικολόγοι- για το Ποτάμι δεν ξέρουμε.

Στο συνέδριο της «ευρύτερης παράταξης» του ΠΑΣΟΚ θα είναι ανοικτό σε άλλους φορείς του ευρύτερου χώρου. Ότι καταλαβαίνετε, καταλαβαίνουμε. Λογικά η ΔΗΜΑΡ είναι του «ευρύτερου χώρου», αλλά ο Φώτης Κουβέλης πιστεύει ότι όποιος πλησιάσει τον Ευ. Βενιζέλο καίγεται. Ωστόσο την επιστολή προς το ΠΑΣΟΚ θα τη στείλει.

Το άλλο πρόβλημα με τη ΔΗΜΑΡ είναι ότι χθες, πέντε βουλευτές ανέβηκαν στα κάγκελα προκειμένου να μην θεωρηθούν ουρά του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ. «Ισοδυναμεί με πολιτικό θάνατο», είπε ο Σπύρος Λυκούδης. Άρα τα όποια βήματα γίνουν, αν δεν είναι προσεκτικά, δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα. Αλλά και προσεκτικά να είναι, κάποιοι θα προτιμήσουν το Ποτάμι και ορισμένοι άλλοι τον καναπέ του σπιτιού τους από τη συνεργασία με την Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΔΗΜΑΡ, έχει ξεκαθαρίσει ότι με αυτό το ΠΑΣΟΚ (του Βενιζέλου) δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί. Έστω και αν πλέον το ΠΑΣΟΚ αλληθωρίζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να ανοίξει και μια πόρτα προς τα αριστερά. Βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε μια συνεργασία και με το ΚΚΕ, αλλά ο Περισσός έσπευσε να κόψει από την αρχή κάθε ενδεχόμενο, οπότε τα πράγματα δεν περιπλέκονται. Και αυτό γιατί η ΔΗΜΑΡ έστελνε το μήνυμα ή μαζί μας ή με το ΚΚΕ.

Αν κάνει και μπει στο χορό και το «Ποτάμι», η Βαβέλ θα φαντάζει απλή υπόθεση…