Σε υψηλούς τόνους εξελίσσεται η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, ενώ ο Σάββας Ξηρός και οι Πυρήνες όχι μόνο άναψαν φωτιές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά προκάλεσαν σφοδρό φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ, Ιορδάνη Τζαμτζή και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.

Ο κ. Τζαμτζής έσπευσε στην ομιλία του να σημειώσει ότι κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, «ειπώθηκαν πράγματα που ξεφεύγουν από κάποια όρια. Κάποιοι συνάδελφοι από τον ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά έχουν ξεφύγει».

«Θέλω να ρωτήσω ευθέως τον κ. Διαμαντόπουλο, θεωρεί ότι ο Ξηρός, που πήγαν να υπερασπιστούν δεν είναι τρομοκράτης; Ο Ξηρός είναι τρομοκράτης σύμφωνα με το νόμο; Πείτε ευθέως. Είναι σύμφωνα με το νόμο τρομοκράτες και απλά έχουν διαλέξει την ένοπλη πάλη; Αυτή είναι η λογική σας;».

«Στη συνέχεια προσπαθήσατε να το διασκεδάσετε. Δεν μπορείτε να διασκεδάσετε το αίμα των ανθρώπων που χύθηκε, το αίμα που έχυσαν οι τρομοκράτες. Δεν έχετε δικαίωμα να πηγαίνετε ως υπερασπιστές», σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε κανέναν άλλον δεν είδαμε να πηγαίνετε ως υπερασπιστές. Μόνο σε συγκεκριμένους, όπως τον Ξηρό, που αιματοκύλησαν τη χώρα. Αυτή είναι η θέση σας και αυτό πρέπει να το ξέρει ο ελληνικός λαός. Δεν βάζετε μυαλό, είστε της λογικής των γουναράδικων, της λογικής να στηρίζετε τους τρομοκράτες», κατέληξε ο Ιορδάνης Τζαμτζής.

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος απάντησε με σφοδρή επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση της ομιλίας του και τόνισε:

«Υπάρχει ένα πρόβλημα με τα ελληνικά από ότι αντιλαμβάνομαι. Ειδικά με τον κύριο Τζαμτζή έχει παρατηρηθεί αυτό. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ελληνικά, υπάρχει θέμα μονταζιέρας. «Αν έχουμε μία ελεύθερη έννοια του τι εστί τρομοκράτης και εσείς για έναν μεγάλο πληθυσμό των Ελλήνων είστε ο απόλυτος τρομοκράτης, με τα μέτρα που παίρνετε για τη λιτότητα και με τις ζωές που καταστρέφετε».

«Γδέρνετε κυριολεκτικά και μεταφορικά κόσμο με τα χαράτσια σας. Δυστυχώς η ακροδεξιά αντίληψή σας, η ρητορεία και η ανομία στην οποία είχε επέλθει όλο αυτό που είχατε υποκινήσει με την ατζέντα την ακροδεξιά, έστειλε και τον Φύσσα στο νεκροταφείο. Δεν θα γίνετε τιμητής κανενός. Εγώ στην ομιλία μου είπα ότι υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων, συγκεκριμένα δικαιώματα, από τα εργατικά, τα ανθρώπινα, μέχρι των κρατουμένων.  Αυτή την λασπολογία σας την επιστρέφω. Ο κόσμος άκουσε, μας είδε. Μην το συνεχίζετε, διότι έχετε τη συνήθεια να μηρυκάζετε τοξικά», κατέληξε κ. Διαμαντόπουλος.