Με τη λογική της «σιδερένιας φτέρνας» λειτουργεί η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Βίτσας είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει προσφύγει αυτή τη στιγμή στη δικαιοσύνη, για χτύπημα των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ. Έχουμε έξι πολιτικές επιστρατεύσεις, μόλις τα τρία τελευταία χρόνια, από τις δώδεκα που έχουν γίνει από το 1979 έως σήμερα».

Όσον αφορά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ένα γενικό μέτρο, που χτυπάει τους εμποροϋπαλλήλους και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, εις βάρος των μικρών επαγγελματιών... Πρόκειται για ένα ψευδές μέτρο που δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει ενεργός ζήτηση στην αγορά. Αν είχε λεφτά ο κόσμος θα ψώνιζε και την Πέμπτη, δεν θα περίμενε την Κυριακή».

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε, θα είναι η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και προτεραιότητά του θα είναι «η προστασία των 1.000.000 ανέργων και εξαθλιωμένων συμπολιτών μας».