«Πονοκέφαλο» προκαλεί στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεΐμαράκης, επιμένοντας στις θέσεις του για σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, σε περίπτωση που συγκεντρωθούν 120 υπογραφές βουλευτών για τη «μικρή ΔΕΗ».

Μετά τον χθεσινό αιφνιδιασμό του Μαξίμου, από την έκφραση της προσωπικής θέσης -όπως είπε ο ίδιος- του κ. Μεϊμαράκη, η κυβέρνηση θέλησε να βάλει τέλος στα σχετικά σενάρια για άνοιγμα της Βουλής, διαμηνύοντας ότι «η Ολομέλεια θα συγκληθεί κανονικά την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου».

Όμως, ο κ. Μεϊμαράκης επανήλθε. «Έχω την άποψή μου τη λέω την ξαναλέω και και δεν παίρνω πίσω τίποτα απ' όσα έχω πει» ανέφερε, μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

«Εγώ πιστεύω ότι εάν συγκεντρωθούν 120 βουλευτές θα πρέπει να ανοίξει η Βουλή και όχι να σέρνεται το θέμα μέχρι τον Οκτώβριο» σημείωσε, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά «γαλάζιων» βουλευτών. 

«Σαν Βαγγέλης σας λέω οτι δεν θέλω να έχω εκκρεμότητες γύρω από τη ΔΕΗ πρέπει να κλείσουν όλες» κατέληξε, ενώ υπογράμμισε ότι δεν τον «άδειασε» κανένας.

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παίξουμε το παιχνίδι της Κουμουνδούρου και να τους δώσουμε πάτημα για το επόμενο βήμα τους, που θα τορπιλίσει τη σταθερότητα στη χώρα και θα δημιουργήσει προβλήματα στην προσπάθεια για τελική έξοδο από την κρίση. Τέτοιες ορέξεις κομμένες», τόνισε νωρίτερα κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο newpost.gr.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητικής εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει η Βουλή σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη» να κάνει κάτι τέτοιο.