Την σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής, με σκοπό τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», ζητεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας σφοδρά «πυρά» κατά της κυβέρνησης.
 
«Η προσπάθεια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος να αποφύγει την σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για την "μικρή ΔΕΗ" φανερώνει τον φόβο του για μια σε βάθος συζήτηση στη Βουλή, αλλά και μια προσπάθεια να προσπεράσει τις μεγάλες αντιρρήσεις που εκφράζονται από βουλευτές ολόκληρου του πολιτικού φάσματος απέναντι στα σχέδιά της» τονίζει η Κουμουνδούρου προσθέτοντας:

«Παρά τις επιμέρους διαφορές, η αντιπολίτευση εκκινεί από μια κοινή αφετηρία και καταλήγει σε ένα κοινό "διά ταύτα". Πάνω από 120 βουλευτές εναντιώνονται στην δημιουργία της "μικρής ΔΕΗ" και στην ιδιωτικοποίηση της και ζητούν το αυτονόητο, να διεξαχθεί δημοψήφισμα έτσι ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός για αυτό το κορυφαίο ζήτημα. Η κοινή λογική, η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία αλλά και η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πρακτική (συνθήκη της Λισαβόνας) επιβάλει την άμεση σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει επισημαίνοντας πως «αν η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά της για την δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, ας τα θέση στην κρίση του λαού. Επιτέλους, ας καταλάβει πως δεν μπορεί να παίζει με την δημόσια περιουσία ερήμην του ελληνικού λαού».