Έντονη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ στην υπουργική απόφαση για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε 10 περιοχές της Ελλάδας.

«Παρά την εκφρασμένη αντίθεση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων η κυβερνηση, προχωράει σε ένα ακόμα βήμα στην πορεία για την οριστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής παντού», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ και προσθέτει: 

«Πρόκειται για μέτρο που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις απαιτήσεις των μονοπωλιακών επιχειρήσεων του εμπορίου, που επιδιώκουν να αποσπάσουν και το τελευταίο κομμάτι της αγοράς που σήμερα καταλαμβάνουν οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις».

Το ΚΚΕ τονίζει πως «η δήθεν πιλοτική εφαρμογή για τις τουριστικές περιοχές είναι φτηνός ελιγμός για να περάσει η κατάργηση με όσο γίνεται λιγότερες αντιδράσεις και για να διευκολύνει τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές που συνεχίζουν να στηρίζουν την μερική κατάργηση της αργίας της Κυριακής». 

Καταλήγοντας, ο Περισσός εκτιμά πως η κατάργηση της αργίας τις Κυριακές θα οδηγήσει «σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζόμενων στο εμπόριο, σε απλήρωτη δουλειά και σε χρεοκοπία και κλείσιμο χιλιάδων μικρών μαγαζιών και στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους».