Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

«Φουντώνει» η πολιτική κόντρα για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» με την κυβέρνηση να στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να συγκληθεί η Ολομέλεια, με τα τωρινά δεδομένα.

«Αυτές οι απόψεις περί δημοψηφίσματος που έχουν διατυπωθεί, είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους. Οπότε κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε σύγκληση της Ολομέλειας, αλλά και στις θέσεις του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

«Εγώ πιστεύω ότι εάν συγκεντρωθούν 120 βουλευτές θα πρέπει να ανοίξει η Βουλή και όχι να σέρνεται το θέμα μέχρι τον Οκτώβριο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης λίγο νωρίτερα προσθέτοντας: «Σαν Βαγγέλης σας λέω οτι δεν θέλω να έχω εκκρεμότητες γύρω από τη ΔΕΗ πρέπει να κλείσουν όλες».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πλευρά του τόνισε: 

«Παρά τις επιμέρους διαφορές, η αντιπολίτευση εκκινεί από μια κοινή αφετηρία και καταλήγει σε ένα κοινό "διά ταύτα". Πάνω από 120 βουλευτές εναντιώνονται στην δημιουργία της "μικρής ΔΕΗ" και στην ιδιωτικοποίηση της και ζητούν το αυτονόητο, να διεξαχθεί δημοψήφισμα έτσι ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός για αυτό το κορυφαίο ζήτημα. Η κοινή λογική, η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία αλλά και η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πρακτική (συνθήκη της Λισαβόνας) επιβάλει την άμεση σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής».

«Η Ολομέλεια θα συγκληθεί κανονικά την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις το Μέγαρο Μαξίμου, από χθες, μετά την πρώτη τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής.