«Οι Έλληνες δεν θέλουν νέο πακέτο βοήθειας», γράφει η αυστριακή εφημερίδα Kourier, σε εκτενές δημοσίευμα της σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup όπου εγκρίθηκε η επόμενη δόση του 1 δισ. ευρώ προς την χώρα μας.

«Και πάλι, Ελλάδα και πάλι όπως πάντα το ίδιο παιγνίδι με τα ίδια προβλήματα και το ίδιο αποτέλεσμα, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να δίνουν το πράσινο φως για την εκταμίευση ενός ακόμη δισεκατομμυρίου ευρώ στην Ελλάδα, όμως και πάλι με καθυστέρηση», σχολιάζει η εφημερίδα και προσθέτει πως «μόνον τώρα εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις, ενώ αρχικά η Αθήνα έπρεπε να είχε υλοποιήσει τους έξι συμφωνημένους όρους ήδη από τα τέλη Μαΐου».

«Το παιχνίδι θα επαναληφθεί και πάλι με το επόμενο δισεκατομμύριο που εξαρτάται από επιπλέον προϋποθέσεις, των οποίων η προθεσμία έχει ουσιαστικά λήξει στο τέλος Ιουνίου και οι υπουργοί Οικονομικών ελπίζουν τώρα ότι θα εκπληρωθούν στα τέλη Ιουλίου» παρατηρεί η εφημερίδα που προσθέτει πως το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα λήγει φέτος.

«Ενώ αρχικά αναφερόταν επί μήνες πως μετά τις Ευρωεκλογές στα τέλη Μαΐου θα πρέπει να συζητηθούν παραπέρα βοήθειες και ελαφρύνσεις» τονίζει η Kurier, και συνεχίζει γράφοντας πως «τώρα η κυβέρνηση φαίνεται πλέον να μην βιάζεται και να θέλει να συζητήσει με τους εταίρους στην ευρωζώνη μόνον για παράταση του χρόνου αποπληρωμής και χαμηλότερα επιτόκια για τα υπάρχοντα δάνεια».

Συνεπώς, αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση δεν θέτει πλέον θέμα και νέου πακέτου βοήθειας, ούτε «κουρέματος» του χρέους, καθώς εκτιμά πως τα «τα επόμενα δύο χρόνια δεν υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης και εκτός τούτου υπήρξε επιτυχής έξοδος στις χρηματαγορές και αυτή την εβδομάδα η Αθήνα σχεδιάζει την έκδοση νέου ομολόγου».