Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε για το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης το οποίο όμως συνέδεσε με τις τρέχουσες εξελίξεις.

Πίσω από τις λέξεις ο κ. Βενιζέλος έλεγε πως αν πάμε για πρόωρες εκλογές ξεχάστε τα συνέδρια.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση είναι πολύ πιθανό το φθινόπωρο να προκηρυχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην ψηφιστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα προτείνει η κυβέρνηση οπότε σε μια τέτοια περίπτωση οι εκλογές είναι μονόδρομος.

Και όμως αυτό το σενάριο δεν είναι καταστροφικό για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, απεναντίας θα τον διατηρούσε στη θέληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν θα υπήρχε χρόνο για την εκλογή νέου προέδρου στην παράταξη.

Ο κ. Βενιζέλος θα κατέβαινε ως υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ και βασικά ο ίδιος θα αποφάσιζε για τις εξελίξεις της επόμενης ημέρας και τις συνεργασίες του κόμματος ή όχι για την επόμενη κυβέρνηση.

Στο πολιτικό συμβούλιο αποφάσισαν πως οι σύνεδροι θα εκλεγούν από τη βάση. Αυτό σημαίνει πως το συνέδριο θα ελεγχθεί από εκείνους που θα τρέξουν περισσότερο για να βρουν κόσμο να πάει στις κάλπες να τους στηρίξει.

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εκτιμούσε πως «ο πρόεδρος καταλαβαίνει πως πρέπει σιγά σιγά να διευκολύνει».

Όμως ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να δώσει μάχη έως το τέλος και να πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Το καλοκαίρι αναμένεται «καυτό» για το ΠΑΣΟΚ.