Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Χρήστο Γκόκα, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News» για την ύπαρξη «απόρρητης έκθεσης» σχετικά με την διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος του έτους 2009.

Το δημοσίευμα  με τίτλο «φούσκωσαν το έλλειμμα κατά 14,7 δισ. ευρώ για να μπει η χώρα στα Μνημόνια» ανέφερε την ύπαρξη «απόρρητης Έκθεσης» στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «προέβη σε μια άνευ προηγουμένου δραματοποίηση» και «παραποίηση» των δημοσίων οικονομικών του 2009, σε συνεργασία με τις Αρχές της ΕΕ.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούν επισκόπηση των μέχρι σήμερα επίσημων δεδομένων σχετικά με τη διόγκωση του ελλείμματος, σύμφωνα με τα οποία, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ προέβλεπε έλλειμμα 6%, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επανεκτίμησε την πρόβλεψη ανεβάζοντας το αναμενόμενο έλλειμμα στο 12,5%, για να υπολογιστεί τελικώς το έλλειμμα, κατόπιν παρέμβασης και της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) στο 15,6%, ενώ η Ελλάδα είχε ήδη οδηγηθεί στον μηχανισμό στήριξης.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ρωτούν τον κ. Χαρδούβελη, εάν υπάρχει η έκθεση αυτή, με ποίου την εντολή συντάχθηκε και ποιο το περιεχόμενό της.

Παράλληλα,  καλούν τον υπουργό να διευκρινίσει εάν την υιοθετεί.