Με την ομοσπονδία των εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η Διοίκηση της ΕΒΖ με την απόφασή της να κλείσει τα δυο εργοστάσια στις Σέρρες και την Ορεστιάδα οδηγεί σε παραγωγικό και λειτουργικό θάνατο την Βιομηχανία Ζάχαρης, οδηγεί στην αβεβαιότητα, την ανεργία και την φτώχεια εκατοντάδες εργαζόμενους, σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες τευτλοπαραγωγούς της Μακεδονίας και της Θράκης και σε κοινωνικό μαρασμό τους Νομούς Σερρών και Έβρου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε ότι το κόμμα «δεν θα αναγνωρίσει τέτοια τετελεσμένα» ενώ προανήγγειλε κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για το θέμα. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι η λειτουργία και η ανάπτυξη της ΕΒΖ είναι απολύτως αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα της οικονομίας και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε:

«Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες, διότι παρακολουθούν αδιάφορα ή ενθαρρύνουν το κλείσιμο της μοναδικής μεταποιητικής βιομηχανίας συνδεδεμένης με τον πρωτογενή τομέα, χωρίς να παίρνουν υπόψη ότι μια τέτοια εξέλιξη οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εγκατάλειψη, περιθωριοποίηση και ερημοποίηση τη Βόρεια Ελλάδα και είναι ένα ακόμη πλήγμα στην οικονομία της χώρας».