Σε εξίσου υψηλούς τόνους συνεχίστηκε στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής η συζήτηση για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται του νομοθετήματος και την αντιπολίτευση να εξαπολύει συνδυασμένα πυρά.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Σκρέκας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη επιχειρημάτων και προτάσεων. Για αυτό το λόγο, όπως είπε, η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί απαράδεκτους και αναληθείς ισχυρισμούς: 

«Τα επιχειρήματά σας είναι έωλα. Στην ουσία αυτό που θέλετε είναι να προστατεύσετε τα πελατειακά συμφέροντά σας».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος σημείωσε πως το νομοσχέδιο θα γυρίσει τη χώρα «64 χρόνια πίσω, όταν ακόμα δεν υπήρχε η ΔΕΗ» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διασπά, διαλύει και καταστρέφει την πιο σημαντική δημόσια επιχείρηση στον ενεργειακό τομέα της χώρας».

Από την πλευρά της η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή επιτέθηκε στους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση λέγοντας πως «στηρίζουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ», και προσέθεσε πως «δεν είναι μόνο λαϊκιστές αλλά και πολύ επικίνδυνοι για τη χώρα».

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Σαλτούρος, για αρχή μίας μεταρρυθμιστικής τομής, ενώ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση κάνοντας λόγο «για εμπρηστικές και αήθεις κραυγές που ακούγονται», προσθέτοντας ότι «για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός πλειοδοτικού διαγωνισμού μισαλλοδοξίας».

Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, ανέφερε ότι «η τροϊκανή κυβέρνηση, εκτελώντας εντολές των δανειστών της, υποθηκεύει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας».

«Βαθιά επιζήμιο για τη χώρα» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του κόμματός της για την απόσυρσή του.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μίλησε «για μια άσφαιρη, άγονη και ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση» καθώς όπως είπε, όλοι υπερασπίζονται το καπιταλιστικό σύστημα ανάπτυξης που στο όνομα του κέρδους, θυσιάζεται η λαϊκή ευημερία.

«Καμιά χώρα ή κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να πουλήσει πολύτιμα εθνικά κοινωνικά αγαθά» υπογράμμισε ο ειδικός αγορητής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Νίκος Σταυρογιάννης.

Σημειώνεται πως η συζήτηση για το νομοσχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφισή του.