Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Αναστάτωση και αγωνία προκαλεί στην «Ελιά» η εξαγγελία ιδρυτικού συνεδρίου της «Παράταξης» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι όροι αυτού του συνεδρίου.

Στελέχη της «Ελιάς» περιμένουν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το ερχόμενο Σάββατο για να ακούσουν τις οριστικές αποφάσεις των οργάνων. Και ήδη έχουν προγραμματίσει σύσκεψη των επικεφαλής της «Ελιάς» την ερχόμενη Δευτέρα για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Πάντως, χθες άφηναν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμη και αυτό της μη συμμετοχής τους στο συνέδριο της «Παράταξης» σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι μέσα από την διαδικασία της αυτοοργάνωσης που ανακοίνωσε η Χαριλάου Τρικούπη θα ενεργοποιηθούν οι αμιγώς πασοκικοί μηχανισμοί για να καπελώσουν το Συνέδριο.

Παράλληλα στην Ελιά δείχνουν να δυσανασχετούν με τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το σχήμα από ορισμένα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στο στόχαστρο των κινήσεων της «Ελιάς» έχουν μπει οι Φώφη Γεννηματά, Μιχάλης Καρχιμάκης και Θάνος Μωραϊτης που έχουν κατ' επανάληψη εκφραστεί αρνητικά για την Ελιά και την δυναμική της.

Οι πανηγυρισμοί τους προχθές πως «η Ελιά τελείωσε» έχουν προκαλέσει μεγάλη ενόχληση, όπως επίσης και το γεγονός ότι απαλείφθηκε η λέξη «Ελιά» από το Συνέδριο. Γι' αυτό όμως δεν έχουν να πουν πολλά. Γιατί έχει εξαφανιστεί και η λέξη ΠΑΣΟΚ...