Τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στη Βουλή για τον Σάββα Ξηρό, σχολίασε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, κατακρίνοντας το «αναμάσημα υποτιθέμενων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία».

«Οι γνωστές αναφορές και το αναμάσημα υποτιθέμενων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, χάνει πια την ουσία του. Ας τον κρίνουν και οι ψηφοφόροι του, τον κ. Διαμαντόπουλο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Real.

«Είναι απολύτως σαφές ποια είναι η τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εμείς έχουμε πάει στις φυλακές για όλους τους κρατούμενους. Δεν πήγαμε να δούμε τις συνθήκες που ζούνε, με κριτήριο αν είναι τρομοκράτες ή έχουν κάνει το οτιδήποτε. Δεν κάνει καλό να αναδεικνύουμε ένα ζήτημα δευτερεύον και τριτεύον, για κάτι το οποίο ο κ. Διαμαντόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να ανασκευάσει» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στο ζήτημα ζήτημα του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», επισημαίνοντας ότι «προφανώς η κ. Βούλτεψη δεν έχει πείσει ούτε τον κ. Μεϊμάρακη, ο οποίος έχει μια διαφορετική άποψη. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυχαία τις διαδικασίες έκτακτης σύγκλησης της ολομέλειας της Βουλής. Το πολιτική συμπέρασμα από τη στάση της κυβέρνησης είναι ότι φοβάται μια συζήτηση σε βάθος στη βάση επιχειρημάτων και προτάσεων πάνω στο θέμα της "μικρής ΔΕΗ". Αν είχε εμπιστοσύνη στις προτάσεις της θα αποδεχόταν και την πρόκληση να θέσει το ζήτημα στον ελληνικό λαό μέσω ενός δημοψηφίσματος».
 
Σχετικά με την αφαίρεση του ΑΦΜ που προωθεί η κυβέρνηση, είπε ότι «το να υιοθετήσει κανείς ένα τέτοιο μέτρο σε τι εξυπηρετεί; Να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν πετάμε τέτοιου είδους πυροτεχνήματα».