Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ» κατηγορώντας την ότι «κινείται στα σκοτάδια», κάνοντας λόγο για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας έναντι πινακίου φακής, από «μια λαϊκή μειοψηφία που, πριν ξεψυχήσει, καταστρέφει τα πάντα».

«Κινείστε ως κυβέρνηση, στα σκοτάδια. Καταφεύγετε σε συκοφαντίες, δεν τολμάτε να κάνετε δημοψήφισμα αλλά ούτε καν συζήτηση στη Βουλή» τόνισε ο κ. Τσίπρας στην παρέμβαση του στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ».

Ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε, παράλληλα, ότι το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση για δημοψήφισμα αναφέροντας ότι οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί είναι περισσότερες από 120. «Απαιτούμε άμεση σύγκληση της Ολομέλειας» τόνισε επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση φοβάται τις διαρροές και γι' αυτό δεν προχωράει στο άνοιγμα της Βουλής.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «αυτονόητη την τοποθέτηση του Προεδρείου της Βουλής» για το ζήτημα της συλλογής υπογραφών και την ενεργοποίηση του άρθρου 44 του Συντάγματος για δημοψήφισμα.

Ταυτόχρονα, κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου και τα «τζιμάνια συμβούλους του πρωθυπουργού» να εγκαταλείψουν τα σενάρια που καλλιεργούν για την έλευση αριστερής παρένθεσης στη χώρα.

«Πιστεύει, αλήθεια, κανείς ότι εμείς εδώ του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτή την ιστορία, θα είμαστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι; Πιστεύει κανείς ότι εμείς θα σπεύσουμε να επωμιστούμε το βάρος μιας κατεστραμμένης οικονομίας, μιας εκποιημένης χώρας, θεωρώντας όλα αυτά τα εγκλήματα τετελεσμένα; Για να σας αφήσουμε να παίξετε και το τελευταίο σας χαρτί, όπως φανερώνουν τα τζιμάνια σύμβουλοι του πρωθυπουργού, της περιβόητης αριστερής παρένθεσης; Αυτό πιστεύετε ότι θα κάνουμε; Δεν έχετε καταλάβει. Δεν έχετε καταλάβει καλά ούτε εσείς, ούτε αυτοί που νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να καθίσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Και ας μην υπάρχει χώρα να κυβερνήσουν από το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν έχετε καταλάβει καλά με ποιους έχετε να κάνετε. Δεν είμαστε εμείς διψασμένοι για εξουσία. Είμαστε διψασμένοι για να πάρουμε την εξουσία από τα χέρια της ντόπιας και ξένης κλεπτοκρατίας και να την μεταβιβάσουμε. Να τη δώσουμε εκεί που ανήκει. Στον ελληνικό λαό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: 

«Παραλάβατε κράτος, θα παραδώσετε αποικία. Αποικία των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και της διαπλοκής που καιροφυλακτεί να ξεκοκαλίσει έναντι πινακίου φακής δημόσιες επιχειρήσεις της χώρας. Αναλαμβάνεται μια ιστορική ευθύνη. Μας γυρνάτε 64 χρόνια πίσω, στην εποχή της POWER. Και αυτή την απόφαση δεν θα την πάρετε κρυπτόμενοι, αλλά στο φως. Και ο κάθε βουλευτής θα αναλάβει την ευθύνη του».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε, λέγοντας ότι «μοναδικό σας κριτήριο είναι να προλάβετε να ξεπουλήσετε ότι απέμεινε από τον δημόσιο πλούτο και να δημιουργήσετε αρνητικά αποτελέσματα για την επόμενη κυβέρνηση. Η λογική σας είναι ότι αφού δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να του αφήσουμε περιθώρια και εργαλεία. Έρχεστε άρον άρον και ξεπουλάτε τον ενεργειακό τομέα της χώρας σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, πριν τελειώσει το καλαμπούρι της κλεπτοκρατίας. Όσο όμως και να προφυλάσσεστε, και αυτό θα το μάθουν οι Έλληνες πολίτες»