Ερώτηση προς τον υπουργό υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο,κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, θέτοντάς του καίρια ερωτήματα ώστε να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα άφησε ουσιαστικά αναπάντητο το μείζον ζήτημα της πρόκλησης από τη πλευρά της Τουρκίας, η οποία σε επίσημο έγγραφο της χαρακτήρισε ως «εκλιπούσα τη Κυπριακή Δημοκρατία». 

Ο κ. Κακλαμάνης τονίζει, ότι παρά την έντονη αντίδραση, που υπήρξε από την πλευρά της Κύπριας ευρωβουλευτού, Ελένης Θεοχάρους, ο Ε. Βενιζέλος δεν απάντησε επί του συγκεκριμένου ζητήματος, γεγονός που αφήνει έκθετη την ελληνική πλευρά, σε ότι αφορά τη διπλωματική υποστήριξη προς την Κύπρο. 

Χαρακτηριστικά, ο Ν. Κακλαμάνης αναφέρει ότι «τα συνεχή ολισθήματα του ΥΠ.ΕΞ το τελευταίο διάστημα σε θέματα που δύναται να δημιουργήσουν προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις αλλά και στην εθνική ασφάλεια της χώρας μας πολλαπλασιάζονται και γίνονται πλέον επικίνδυνα ακόμα και για την ενότητα του Ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο» και καταλήγει πως «το να φτάσουμε όμως στο σημείο ως υπουργείο Εξωτερικών της μητέρας-πατρίδας να «απαιτήσουμε» από την Λευκωσία να «συνετίσει» μία ευρωβουλευτή μέσω μίας ρηματικής διακοίνωσης, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε μία εποχή που κανείς δεν θέλει να θυμάται».