Συλλυπητήρια δήλωση εξέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σόφια Βούλτεψη για την απώλεια του δημοσιογράφου Νικήτα Γαβαλά.

«Μια ακόμη απώλεια θρηνεί η δημοσιογραφική οικογένεια. Ο Νικήτας Γαβαλάς, ένας σημαντικός δημοσιογράφος, που τίμησε το αθλητικό ρεπορτάζ, ένας προσωπικός μου φίλος με τον οποίο βρεθήκαμε μαζί σε εφημερίδες και περιοδικά, έφυγε πρόωρα από κοντά μας μετά από μια γενναία μάχη με την αρρώστια» ανέφερε προσθέτοντας:

Ο Νικήτας υπηρέτησε την αντικειμενική δημοσιογραφία με συνέπεια και με σεβασμό στη δεοντολογία, αλλά και με σεμνότητα και χαμηλούς τόνους, παρά τις κατά καιρούς μεγάλες του επαγγελματικές επιτυχίες.

Πάντα δραστήριος, ακέραιος, νηφάλιος, πρόσφερε πολλά στο αθλητικό ρεπορτάζ και από πολλές θέσεις ευθύνης, αλλά και στον συνδικαλισμό, καθώς οι συνάδελφοί του τον επιβράβευαν με την ψήφο τους κάθε φορά που αποφάσιζε να θέσει τον εαυτό του, την πείρα και τις γνώσεις του στην υπηρεσία τους.

Πολυβραβευμένος, τιμημένος από τους συναδέλφους του, ο Νικήτας είχε ακόμη να προσφέρει πολλά. Η ελληνική δημοσιογραφία και ειδικότερα το αθλητικό ρεπορτάζ έχασαν ένα από τα εκλεκτότερα μέλη τους. Τα ειλικρινή μας συλληπτήρια στην οικογένειά του που τόσο αγαπούσε.