Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στην επιστολή του Φώτη Κουβέλη με μια δική του επιστολή 32 αράδων.

Ο κ. Βενιζέλος είναι θετικός στη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, αν και παρατηρεί πως η επιστολή ηρθε με μεγάλη καθυστέρηση. «Το ΠΑΣΟΚ αγωνίστηκε επίμονα  ώστε αυτό να γίνει πριν τις ευρωεκλογές. Η Ελιά είναι ένα πρώτο βήμα που βρήκε ανταπόκριση. Στην ίδια πάντα κατεύθυνση της ενότητας της δημοκρατικής παράταξης κινείται και η προχθεσινή ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού μας Συμβουλίου που θα τεθεί προς έγκριση στη σύνοδο της Κεντρικής Πολιτικής μας Επιτροπής το Σάββατο» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παραλείπει να εκφράσει, κομψά, την αντίρρηση του για το γεγονός πως ο κ. Κουβέλης απέστειλε επιστολή και προς τον Αλέξη Τσίπρα καθώς αναφέρει πως «είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να τονίσουμε ότι η κεντροαριστερά δεν μπορεί να ετεροπροσδιορίζεται ούτε προγραμματικά, ούτε στρατηγικά. Οφείλει να διεκδικεί ρόλο αυτόνομο και  κεντρικό. Να είναι η μεγάλη κοίτη που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις και υπερβαίνει την τεχνητή πόλωση, τον λεγόμενο μικρό διπολισμό».

Ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί να δεσμεύσει τον κ. Κουβέλη και για την εκλογική Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να τεθεί στο δίαλογο με τη ΔΗΜΑΡ και το ζήτημα της εκλογής με την αναφορές πως συνταγματικοί θεσμοί, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προστατεύονται.

Έτσι, ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί να αποσπάσει δια της κεντροαριστεράς τη συναίνεση για την εκλογή Προέδρου.