current views are: 2

9 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση12:33

Χαρδούβελης: Σταδιακά θα εξαλείφονται τα έκτακτα μέτρα

«Η κρίση πρέπει να αρχίσει να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Δημοσίευση 12:33’
αρθρο-newpost

«Η κρίση πρέπει να αρχίσει να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

«Η κρίση πρέπει να αρχίσει να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση της κυβέρνησης για επιστροφή της χώρας φέτος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις και από τον πολιτικό κόσμο να επιδείξει σύμπνοια, διότι, όπως ανέφερε, «στο τέλος, τον λογαριασμό τον πληρώνουμε εμείς και κανείς άλλος».

«Ας αφήσουμε τα λόγια για εκλογές και να μπορέσουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδούβελης υποσχέθηκε ότι «σταδιακά θα εξαλείφονται τα έκτακτα μέτρα. Θα προβούμε σε κρίσιμες αλλαγές στη φορολογική πολιτική και τη φορολογική διοίκηση. Έτσι θα αποκαταστήσουμε αδικίες προς όφελος των αδύναμων ομάδων».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «η Ελλάδα εφάρμοσε ένα συλλεκτικό πρόγραμμα για να εξαλείψει τις μακροχρόνιες παθογένειές της, οι οποίες ήταν και οι αιτίες της κρίσης» και πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα είναι στο τέλος του και από εδώ και πέρα θα εμφανιστεί ένα ξεκάθαρο τοπίο». Πρόσθεσε, ότι «με στοχευόμενες εφαρμογές κατάφερε η χώρα να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα» και εξέφρασε την άποψη πως «το πρόγραμμα έβαλε τα θεμέλια για συνεχίζουμε να χτίζουμε για το μέλλον. Θα συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε λελογισμένη δημοσιονομική πολιτική».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το 2014 θα είναι το πρώτο έτος, κατά το οποίο η ελληνική οικονομία θα εμφανίσει ανάπτυξη, αλλά, όπως επισήμανε, αυτό δεν αποτελεί από μόνο του λόγο για επανάπαυση.

Ο ίδιος είπε ότι θα πρέπει η ελληνική οικονομία να μπορέσει το 2015 να αυξήσει την απασχόληση και να ενισχύσει τις προσδοκίες των πολιτών και να αυξήσει τις εξαγωγές και τις επενδύσεις.

Ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε ότι πρέπει «να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την προσέλκυση νέων επενδύσεων», ενώ πρέπει να προχωρήσουν και οι αποκρατικοποιήσεις.


σχετικα αρθρα