Γεγονός είναι η δεύτερη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, με την έκδοση τριετούς ομολόγου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι «η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για τους σκοπούς επικείμενης 3-ετούς ομολογιακής έκδοσης "αναφοράς" σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο.  Η συναλλαγή αναμένεται να λάβει χώρα και να τιμολογηθεί στο άμεσο μέλλον, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς».

Οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι πρόκειται για τριετές ομόλογο, ύψους 2,5 - 3 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο αναμένεται να είναι στην περιοχή του 3%- 3,5%.

Όπως είχε αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι, Bank of America, Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, City, JP Morgan, Morgan Stanley, Nomoura, HSBC, UBS και BMB Paribas.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, έπειτα από 4 χρόνια αποκλεισμού, ήταν τον Απρίλιο, με έκδοση 5ετούς ομολόγου και με επιτόκιο 4,7%.

Το έδαφος... προετοίμασε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist εξέφρασε την πλήρη αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία. «Η Ελλάδα εφαρμόζει ένα συνεκτικό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, το οποίο βρίσκεται κοντά στο τέλος του», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

«Καλός οιωνός» για τη νέα έκδοση ομολόγου, ήταν η μείωση του επιτοκίου των τρίμηνων εξάμηνων εντόκων γραμματίων που καταγράφηκε στη χθεσινή δημοπρασία (επιτόκιο 2,05% από 2,15% στις 10 Ιουνίου).