«Φωτιά» ανάβει στο πολιτικό σκηνικό, εκτός, των άλλων και το θέμα της τρομοκρατίας με κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου στη Βουλή για τον Σάββα Ξηρό, και τις αιχμές του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου για την παρουσία συγγενών των «Πυρήνων» στα θεωρεία της Βουλής, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο κοινοβούλιο και στο συνέδριο του Economist.

«Η "θεσμική" εμφάνιση που ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε ως ομιλητής στο συνέδριο του Economist, δεν μπορεί να κρύψει την υποκριτική συμπεριφορά του. Ο κ. Τσίπρας, που όταν φοράει τη μάσκα του "θεσμικού" καλεί σε σεβασμό των νόμων και του Συντάγματος, ούτε σήμερα βρήκε τον χρόνο να καταδικάσει το γεγονός ότι βουλευτής του υποστήριξε από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου πως η πορεία προς την κατάκτηση της εξουσίας μπορεί να περιλαμβάνει και την "ένοπλη πάλη"» τόνισε η κυρία Βούλτεψη προσθέτοντας:

«Μιλά για "εγκλήματα", αλλά σκόπιμα κλείνει τα μάτια στο έγκλημα της κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης της τρομοκρατίας. Εξαφανισμένος επί μία εβδομάδα από τη "μάχη της ΔΕΗ", (από την ηρωική εμφάνισή του στο Αμύνταιο, στις 2 Ιουλίου, την οποία τώρα υποβαθμίζει σε… μεταβίβαση αιτήματος) ο κ. Τσίπρας φρόντισε σήμερα να μας πει επί λέξει: "Δεν έχετε καταλάβει καλά με ποιους έχετε να κάνετε". Του απαντούμε: Ακριβώς επειδή έχουμε καταλάβει, όλος ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει, με ποιους έχουμε να κάνουμε, δεν θα του επιτρέψουμε να καταστρέψει τη χώρα, χρησιμοποιώντας τα μόνα όπλα που διαθέτει: Το ψεύδος, τις ύβρεις και τις ένοπλες συνιστώσες του».

«Η αναφορά της κυρίας Βούλτεψη στα περί "ενόπλων συνιστωσών", οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: ή ότι δεν έχει συνείδηση των λεγομένων της, ή ότι δεν κάνει για τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου. Και στις δυο περιπτώσεις οφείλει να παραιτηθεί» απάντησε η Κουμουνδούρου.

«Η αναφορά των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ σε "ένοπλη πάλη" και η μη αποκήρυξή τους από τον κ. Τσίπρα, οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: Ή ότι δεν έχουν συνείδηση των λεγομένων τους ή ότι δεν κάνουν για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και στις δύο περιπτώσεις οφείλουν να παραιτηθούν» σχολίασε στη συνέχεια η κυρία Βούλτεψη.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης είχε κρατήσει αποστάσεις από τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου, λέγοντας ότι «οι γνωστές αναφορές και το αναμάσημα υποτιθέμενων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, χάνει πια την ουσία του. Ας τον κρίνουν και οι ψηφοφόροι του, τον κ. Διαμαντόπουλο».

Χθες, η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη 17 Νοέμβρη συνεχίζεται» με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά ότι «η ΝΔ συνεχίζει να αναμασά τις ακροδεξιές της γελοιότητες».