Στη αντεπίθεση πέρασε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου και απάντησε στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ περί «υπογείων σχέσεων» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τρόικα.

«Ο κύριος Τριαντάφυλλος και η συγκυβέρνηση έχουν χάσει την επαφή με την κοινή λογική, το χιούμορ και την πραγματικότητα», αναφέρει ο κ. Χατζηλάμπρου που επιμένει ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να φέρει το σχέδιο για την ΕΑΣ στη Βουλή.

Αναλυτικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: 

«Στην απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, η κ. Φ. Γεννηματά να φέρει στη Βουλή το σχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι το σχέδιο είναι απόρρητο και να πάμε να το δούμε στο Πεντάγωνο. 

Την ίδια στιγμή που όλοι ξέρουν ότι η συγκυβέρνηση σκοπεύει να κλείσει το εργοστάσιο της Μάνδρας και της Ελευσίνας, να εκκαθαρίσει τις θυγατρικές των ΕΑΣ ΑΒΕΕ και να μειώσει το προσωπικό με πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου», χωρίς να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η παραγωγική λειτουργία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν πως είναι θέμα ουσίας και δημοκρατίας να φέρουν το σχέδιο για την ελληνική αμυντική βιομηχανία στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος ρώτησε πού μάθαμε για το σχέδιο διάλυσης και φτάνει στο σημείο να μας κατηγορεί για υπόγειες επαφές με την τρόικα.

Το μόνο που αποδεικνύεται, τελικά, είναι ότι ο κύριος Τριαντάφυλλος και η συγκυβέρνηση έχουν χάσει την επαφή με την κοινή λογική, το χιούμορ και την πραγματικότητα».