current views are: 1

9 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση18:08

Στη Βουλή τέσσερις προτάσεις για δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ»

Αμέσως μετά την ψηφοφορία για τη «μικρή ΔΕΗ» στη Βουλή, άρχισαν να κατατίθενται οι προτάσεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. 

Δημοσίευση 18:08’
αρθρο-newpost

Αμέσως μετά την ψηφοφορία για τη «μικρή ΔΕΗ» στη Βουλή, άρχισαν να κατατίθενται οι προτάσεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. 

Αμέσως μετά την ψηφοφορία για τη «μικρή ΔΕΗ» στη Βουλή, άρχισαν να κατατίθενται οι προτάσεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. 

Υπενθυμίζεται πως «υπέρ» του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κατά την ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρότασή του με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με το ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο.

Την πρόταση συνυπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απαρτιζόμενη από 71 βουλευτές.

Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων που κατατέθηκε στην Ειδική Γραμματεία του προέδρου της Βουλής υπογράφεται από σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο Νίκος Νικολόπουλος (σύνολο υπογραφών 14).

Το κείμενο της πρότασης έχει ως εξής:

«Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο “Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας” που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω νομοσχέδιο».

Πρόταση για δημοψήφισμα με την υπογραφή και των 16 βουλευτών, και αυτών που βρίσκονται προφυλακισμένοι, κατέθεσε και η Χρυσή Αυγή.

Η ΧΑ, ζητάει να εισαχθεί η πρότασή της για συζήτηση στη Βουλή πριν από την έκδοση και τη δημοσίευση του νομοσχεδίου.

Δική τους ξεχωριστή πρόταση έδωσαν στη δημοσιότητα 14 βουλευτές που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών που συνυπογράφεται και από την ανεξάρτητη βουλευτή Τσαμπίκα Ιατρίδη, αν και δεν έχει ενταχθεί στη συγκεκριμένη ΚΟ. 

Δεν υπογράφουν οι Ανδρέας Λοβέρδος (σ.σ. παραμένει στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών), Χρήστος Αηδόνης και Γιάννης Κουράκος. 

Την πρόταση υπέγραψαν:

Πάρις Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Σταυρογιάννης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Κασαπίδης, Γιώργος Νταυρής, Θεόδωρος Παραστατίδης, Πέτρος Τατσόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

Η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταθέσει τη δική της πρόταση αύριο, ενώ και το ΚΚΕ έχει προαναγγείλει την κατάθεση πρότασης η οποία θα αφορά όλο το πλαίσιο γύρω από την αγορά ενέργειας.


σχετικα αρθρα